lördag 30 mars 2013

Snart vår

Eller...? Det är trögt i år och jag som så gärna vill åka ut!

I torsdags hann jag dock med en stund i solen - underbart!
Vad ska jag göra först? Jo, på måndag lovar de lite värme så då ska storstädning i kökshörnan startas upp....har haft en del möss.....

Sedan vill jag klippa ner alla blommor som vissnat, låter dom alltid stå kvar under vintern för att skydda rötterna. Sedan ska rabatten vid stugan grävas upp, en del blommor ska kastas och en del flyttas....blir spännande!

Andra stora saker, och där jag kommer anlita både KoopTjänst och Seniorföretaget är
1) Boden - toaletten ska ut! I det stora rummet vill jag ha en lite snickarverkstad -en hörna där man kan arbeta mer praktiskt.....
Har redan bokat in svärsonen som jag ska hjälpa mig med elen. El finns redan i boden men jag behöver några uttag och inte bara en stor lampa i taket som inte ens går att släcka inne rummet.....
Sedan vill jag fixa till dörrarna, med ny färg och andra lås, och häng- och stuprännorna

2) Mina fönster är ännu inte klara, nu har jag fått köksfönstren utbytta och nytt fönsterbleck (även utanför gästrummet som ni ser i fotot). men alla andra fönster behöver skrapas och målas, speciellt det som pajades i höstas och som vi bara såg till att det blev lagat (Tack till Seniorföretaget som ryckte ut så snabbt - det var kallt då!)

Annat som ska fixas - Min son, ställer du upp i år också? - är kantskydd mellan mitt gräs och grannes grus. Gräset på baksidan av boden ska grävas upp och det ska bli blommor där, som solros och clematis

En liten enkel hammock - vore inte det något för min trädgård? Och uterummet - hur få till det lite bättre? Har nu provat med amplar, jättesnyggt, men de behöver ju vattnas regelbundet och det blev för varmt där i somras (trots allt regn)

Baksidan, den fina hörnan som jag och sonen fixade förra sommaren, den behöver jobbas lite till med. Blomman som jag planterade har nog dött under vintern och jag vill nog ha en liten hylla på staketet så man kan sätta ifrån sig themuggen.

Ja, jag vill måla kökshörnan. Dörrar och väggarna , kanske våga sig på lite mer kulört färg? Och verandan ska målas....och  detta fönster - vad göra?
Gästrummet började jag måla  förra sommaren, ska slutföras!

Ja, och sedan allt ogräs, måste få bättre kontroll på det för jag känner inte för att lägga så mycket jobb för det, och då är det bara att plantera mer blommor - köp in blommor!

Sedan ska jag njuta, av solen och värmen/Carina


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar